In een half jaar van garagebox naar CrossFit box

CrossFit is een sport waarin verschillende elementen uit diverse sporten met elkaar gemixt worden. De methodiek is in de VS ontwikkeld en wordt door CrossFit Inc. gelicentieerd. Daarmee zou je kunnen zeggen dat iedere CrossFit box, over de hele wereld, hetzelfde te bieden heeft. Een soort sport-McDonalds met overal hetzelfde menu. Hoe maak je zo’n onderneming onderscheidend? Met op korte termijn voldoende leden om te kunnen bestaan? Terwijl er op 150 meter van Wilskracht al een aantal jaren een succesvolle CrossFit zit? En dat alles ook nog eens niet in een grote stad is, maar in Oss?

Wilskracht logo
Wilskracht Box Jump
Despicably Good Corporation Eliminate Obstacles icon

Eliminate obstacles

Het antwoord lag bij de mensen die de vraag stelden. Namelijk Nona en Gert-Jan. De oprichters van Wilskracht. Geen onbekenden in de CrossFit-wereld. En al eigenaar van een kleine garage waar ze trainingen gaven. Daarmee hadden ze een aanpak ontwikkeld binnen de CrossFit boundaries die heel persoonlijk is en open staat voor iedereen die serieus wil sporten. Dit is dan ook de propositie geworden van Wilskracht.

Wilskracht part of the interior design
Wilskracht part of the interior design
Despicably Good Corporation Engage people icon

Engage people

Om de reputatie van Nona en Gert-Jan -en hun aanpak- te verstevigen, hebben we een merk gemaakt. CrossFit Wilskracht. Een merk met een eigen taal en een strak, herkenbaar logo. Binnen een uitgesproken huisstijl die is doorvertaald in alle facetten van communicatie. Van inrichting tot website. Deze laatste was niet onbewust het belangrijkste middel in de opstartfase.

Wilskracht Social posts
Wilskracht Social posts
Despicably Good Corporation Increase opportunities icon

Increase opportunities

Via de site konden mensen al bij Wilskracht naar binnen voordat de deuren geopend waren. Met een naadloze aansluiting op Sportbit konden leden zich al aanmelden, waardoor er al ruim 40 sporters stonden te springen voordat er één les gegeven was. We hebben traffic aangejaagd via verschillende social kanalen. Iedereen kon de opbouw van het pand volgen en vooraf al zien wat het programma zou worden dat Wilskracht aan ging bieden.

Hiermee hebben we vooral de groep bereikt die al bekend was met CrossFit. Om ook daarbuiten mensen te triggeren heeft de website een update gekregen met meer gedetailleerde informatie. Er zijn een open dagen georganiseerd en proeflessen geweest. Met bijbehorende campagnes, waarbij online is ondersteund door print, met posters door de stad en huis-aan-huis flyers.

Wil je meer weten over CrossFit Wilskracht of onze software? Neem dan gerust contact op.